Ten minste houdbaar tot…

Tenminste houdbaar tot

Open brief aan Unilever

Geachte meneer, mevrouw, of computer die mijn mail automatisch beantwoord.

Deze brief schrijf ik u, omdat ik bij meerdere producten van uw bedrijf tegen een probleem aanloop. Er zit mij zogezegd iets dwars. Tevens heb ik, denk ik, een oplossing voor het probleem waar ik tegenaan loop. Ik zet één en ander graag uiteen in deze brief.

Wanneer ik in de winkel op zoek ben naar de producten die op mijn boodschappenlijstje staan, let ik steevast op prijs en houdbaarheidsdatum. Met deze, zogenaamde THT code (‘ten minste houdbaar tot’), heb ik een probleem. Vaak zoek ik de code op de zijkant van een product en word ik doorverwezen naar ‘zie deksel’, ‘zie hals van de fles’ of ‘zie bodem’. Eenmaal aangekomen op de aangegeven locatie komt het regelmatig voor dat de afdruk van de houdbaarheidsdatum half is weggevallen. Wat mij betreft een groot probleem. Ik begrijp niet dat u anno 2014 nog een verwijzing nodig heeft op een potje en niet een stempel kunt plaatsen onder de letters ‘THT’ op de zijkant van een fles of potje.

Aangezien ik het niet netjes vind alleen te klagen draag ik ook graag een oplossing aan. Misschien klinkt het wat zweverig, maar ik adviseer u contact op te nemen met ruimtevaartorganisatie ESA. Deze organisatie heeft, zoals u misschien bekend is, enkele maanden geleden een ruimtesonde geplaatst op een planeet. U zult zich nu vast afvragen wat de link is met uw bedrijf. Dat zal ik vertellen. Deze ruimtesonde vliegt 10 jaar door het heelal en weet met een uiterste precisie te landen op zo’n 405 miljoen kilometer van de aarde. Een precisie die, naar mijn idee, ook kan worden ingezet bij het plaatsen van data op een potje eten of een flesje shampoo. Daarnaast is het zo, dat deze ruimtesonde zijn landing heeft ingezet, terwijl het een snelheid van 55.000 kilometer per uur vloog. Dan moet het toch mogelijk zijn om deze zelfde techniek in uw fabriek in te zetten, waar de potjes waarschijnlijk iets minder snel over de lopende band razen dan de genoemde 55.000 KM per uur.

Kortom, zomaar wat gratis tips. Ik hoop van harte dat u er de meerwaarde er van inziet en samen met ESA een prachtige oplossing kunt verzinnen. Hebt u een vraag over mijn uiteenzetting dan kunt u die zenden naar ‘zie afzender’.

Met vriendelijke groet,

‘Zie achterzijde enveloppe ‘

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s