Zomaar een vragenlijstje (Liebster award)

Liebster AwardEn daar is ie dan. Een nominatie voor de Liebster Award, de ice bucket challenge onder de bloggers. Dankzij de koning van de Limerick, Harrij Smit, moet ook ik er aan geloven. En ik weet niet of ik er blij mee moet zijn. Laat ik mijzelf eens nader verklaren:

 • Het is erg leuk dat jij Harrij, geïnteresseerd bent in mij. Het jonkie (29) achter de site Taallent.
 • De keerzijde is dat ik gewoon niet zo van de lijstjes ben. Van die ‘nu moet jij dit doen’ momenten.

Maar er is een uitkomst in dit alles. Ik mag het natuurlijk op geheel eigen wijze invullen. En wat denk je? Dat ga ik natuurlijk doen. Nu maar hopen dat ome Harrij (en alle andere lezers) het de moeite waard vinden.

Ik mag voor deze opdracht de volgende stappen uitvoeren:

1 Vertel welke blogger jou heeft genomineerd.
2 Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.
3 Nomineer vijf andere bloggers (2oo volgers of minder) en link deze.
4 Stel iedere genomineerde op de hoogte van hun nominatie.
5 Maak een vragenlijstje van elf vragen voor die genomineerden.

1 Vertel welke blogger jou heeft genomineerd.

Wanneer ik de inleiding teruglees krijg ik zomaar het vermoeden dat het Harrij Smit is. De man achter Gedicht en gedacht.

2 Beantwoord de vragen die je gegeven zijn door degene die je genomineerd heeft.

 1. Ben je trouw aan een partner of neem je het niet zo nauw?

Jazeker! Ik ben hondstrouw. Maar moet je eens even luisteren. Ik heb dan ook een fantastische vrouw en een heerlijk zoontje van 3,5 maand. Mij krijg je niet gek.

 1. Waarom volg je mijn blog?

Jij was één van de eersten die mij volgde. En ja, dan volg ik terug als beginnend blogger. Het bevalt mij zo goed, die stukjes van jou, dat ik ze telkens lees. Vooral de limerick en andere rijmelarij bevallen me enorm

 1. Waarom blog je zelf?

Schrijven, ik doe het mijn hele leven al. Korte verhaaltjes en gedichten vliegen dagelijks rond in mijn hoofd. Het op papier krijgen van deze creativiteit kwam er alleen nooit van.

Totdat ik met een burn-out kwam te zitten. In plaats van vijf keer per week hardlopen en trainen voor wedstrijden had ik nu veel tijd over. Deze tijd vul ik nu met het bijhouden van mijn blogsite. Niet zozeer over de burn-out. Maar meer over de verhalen en ideetjes die al jaren door mijn hoofd gierden. In die zin is heeft elk nadeel zo zijn voordeel. Wanneer ik helemaal weer fit ben weet ik niet. Maar ik weet nu al wel dat het sporten op een laag pitje terug zal komen. Op het pitje zal ik een pannetje met schrijversfantasie laten staan, waaruit ik zal opdienen op deze site.

 1. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

Ik houd van een mooie uitdaging. De grootste uitdaging (voor een ADHD’er) is om een uur of langer stil te zitten. Dit lukt mij meestal niet. Het record staat op een minuut of 10 á 15. Het is mede daarom dat de vakantie meestal erg actief genoten wordt. Zo heb ik een voorliefde voor zigeunerkinderen in Oekraïne. Samen met een groep vrijwilligers zet ik mij graag in om hen een fijne vakantie te geven. En ja, zo kom je ook nog eens ergens. Zit in niet Oekraïne, dan ben ik met een backpack te vinden op een berg in Oostenrijk. Fiets ik van diezelfde berg af met een mountainbike of ren ik als een jonge hinde in mijn hardloop outfit door de straten van het pittoreske plaatsje waar ik woon.

 1. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

Het aantal boeken dat ik geschreven heb is te veel om in één bibliotheek op te bergen. Althans, tussen het moment dat ik naar bed ga en weer wakker wordt. Want in mijn dromen zit ik regelmatig bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel om weer een nieuw boek te presenteren aan volk en vaderland. Mijn fantasie brengt mij naar grote hoogte. De wekker zet mij meestal weer met beide benen op de grond. Telkens wanneer ik wakker word en de boeken wil tellen die ik daadwerkelijk geschreven heb kom ik niet verder dan nul.

Toch blijft de droom daar. Graag maak ik ooit nog eens een (kinder)gedichten bundel. En ik ben bezig met een kinderboek. Maar mijzelf kennende zal het afronden nog wel een paar minuutjes duren.

 1. Bespeel je een muziekinstrument of zing je?

Jazeker, dat doe ik. Mijn favoriete muziekinstrument, welke ik ook goed bespeel, is de afstandsbediening van de radio. En wat het zingen betreft, dat doe ik regelmatig. Dit zingen  gaat altijd tweestemmig, aldus een goede vriend van mij. Stem 1 is hard, stem 2 vals! Hebt u er een beetje beeld bij? Ga dan maar snel naar de volgende vraag, want vrolijk ga je van mijn muzikale kwaliteiten niet worden.

 1. Schrijf je zoals ik dagelijks?

Bijna dagelijks. Zodra er iets in mij opkomt kalk ik het op een papiertje en met een beetje goede wil komt er een verhaal of gedichtje uit.

 1. Hoe houdt je het vol in dit leven?

Vooral niet te veel moeilijkheden opzoeken en positief in het leven staan. Bij de meeste dingen denk ik: ‘mooi dat het zo kan’ of ‘we zien wel even hoe het loopt’. Verder geniet ik enorm van alles om mij heen, van kleine tot grote dingen. Op die manier is het prima vol te houden hier.

 1. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

Misschien vermoedde je het al, maar dat is positief. Ik zie er het nut niet van in om negatief te zijn. Ik weet zeker dat je met een beetje positieve insteek veel verder komt.

 1. Welke drie boeken zijn jou het meest bijgebleven?

– Bijbel. Het boek waar ik mijn levensdoelen uithaal. Ja, ze bestaan nog, mensen die in dat mooie boek geloven. En ik ben er één van. Het geeft mij positieve energie en vertrouwen in een goede afloop van dit leven. Het mooiste vind ik de Groningse vertaling.

-Vijand van de Russische staat. Dit boek van Bill Browder vertelt het waargebeurde verhaal van Bill die rijk wordt in Rusland. Zijn miljardenbedrijf groeit steeds verder uit, totdat zijn belangen en die van president Poetin niet meer dezelfde zijn. Wat zich dan voordoet is ronduit schandalig te noemen. Een aanrader voor iedereen die houdt van een spannend boek en geïnteresseerd is in de denkwijze een man als Poetin

– Band of Brothers. Een waargebeurd verhaal over kameraadschap, geschiedenis en de oorlog. Zeker met de filmserie ernaast een onvergetelijk verhaal.

 1. Wat wens je de mensheid toe?

Een veel positievere insteek dan er nu heerst. Weg met die maffe instelling dat alles om economisch gewin en geld moet gaan. Wat mij betreft gaat het kapitalisme heel wat tandjes lager en komt er een flinke dosis ‘naar elkaar omzien’ in de wereld.

3 Nomineer vijf andere bloggers (2oo volgers of minder) en link deze.

Ik nomineer graag de volgende bloggers:
(sorry mensen, voel je niet verplicht)

Martha van Martha in wonderland
Celine van (de nieuwe site) RachelCeline.com
Rianne van Rianne Everss
Rowenda van astoldbyrowenda
Marion van Mijn kladblog

en iedereen die het leuk vindt om mijn elf vragen in een blog te beantwoorden. Voel je in dat geval bij deze genomineerd!

En dan zal ik nu eens 11 vraagjes verzinnen. Niet allemaal nieuwe vragen hoor. Dat wat al bedacht en goed is, ga ik lekker hergebruiken.

1. Wat vind je er van dat je genomineerd bent?
2. Welke vraag zou je jezelf willen stellen?
3. Wil je die vraag ook even beantwoorden?
4. Waarom volg je mijn blog?
5. Waarom blog je zelf?
6. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?
7. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?
8. Schrijf je zoals ik dagelijks?
9. Hoe hou je het vol in dit leven?
10. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?
11. Wat is het meest leuke, onnozele, mooie zinnetje of verhaal dat je ooit gelezen hebt?

Dank Harrij voor de nominatie, dank iedereen voor het lezen en tot de volgende ronde maar weer.

Taallent. (Cor)

Advertenties

26 gedachtes over “Zomaar een vragenlijstje (Liebster award)

 1. Martha zegt:

  Dus dan mag je me echt alles vragen en dan zijn dit de vragen waar je het meest nieuwsgierig naar bent? Ik had iets meer uitdaging verwacht van jou! Haha! Maar ik ben zeer vereerd dat je me hebt genomineerd en dus zal je de antwoorden spoedig op mijn blog terugzien.

  Like

 2. Celine zegt:

  Daar zijn ze dan: mijn antwoorden! Bedankt voor de nominatie, helaas was Myriam je net voor 😉

  1. Wat vind je er van dat je genomineerd bent?

  -Onwijs leuk! Begin van de week werd ik ook al genomineerd door Myriam dus dit voelt echt heel goed, vooral omdat mijn site pas sinds afgelopen maandag online is.

  2. Welke vraag zou je jezelf willen stellen?

  -Waarom maak ik me altijd druk om kleine dingen die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn?

  3. Wil je die vraag ook even beantwoorden?

  -Ja tuurlijk, alleen weet ik het antwoord niet. Anders deed ik het niet 😁.

  4. Waarom volg je mijn blog?

  -Omdat ik je blog er leuk vind om te lezen.

  5. Waarom blog je zelf?

  -Om meerdere redenen, onder andere omdat ik het heel leuk vind om zelf te schrijven.

  6. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?

  -Lekker weg van alles, genieten van de rust en even helemaal niets doen.

  7. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?

  -Ja, ik heb er een poging toe gedaan, nee het is niet bepaald geslaagd. Helaas.

  8. Schrijf je zoals ik dagelijks?

  -Ja, ik schrijf dagelijks, maar ik publiceer het niet dagelijks.

  9. Hoe hou je het vol in dit leven?

  -Wauw, deze vraag had Myriam ook al. Ik denk door te kijken naar alle mooie dingen en steeds weer te genieten van alle kleine momentjes.

  10. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?

  -Eigenlijk best vaak negatief, ik moet van mezelf daarom ook echt gaan leren om eens wat positiever te denken.

  11. Wat is het meest leuke, onnozele, mooie zinnetje of verhaal dat je ooit gelezen hebt?

  -Daar heb ik eigenlijk geen idee van. De ‘nieuwsberichten’ van de Speld vind ik trouwens wel altijd leuk.

  Like

 3. Harrij Smit zegt:

  Jouw vragen waren dan misschien van het -zomaar-een-paar-vragen-gehalte, maar je antwoorden zijn weloverwogen en toch vrolijk gekleurd door jouw humoristische en lichtvoetige taal. Heerlijk om te lezen dus. Het antwoord op vraag 11 bevestigt mijn gevoel dat je volledig in mijn straatje zit – maar eigenlijk wisten we dat allang. Dank je wel voor de manier waarop je je Award hebt waargemaakt.

  Like

 4. Martha zegt:

  Komt die he!!!! Tadaa!!

  Wat vind je er van dat je genomineerd bent?
  Ik voel me zeer vereerd, zeker omdat ik ook nog boven aansta in het lijst met genomineerden, dat bevestigd duidelijk onze hechte band als blogmaatjes!

  2. Welke vraag zou je jezelf willen stellen?
  Waarom ben ik ook alweer aan deze vragenlijst begonnen?

  3. Wil je die vraag ook even beantwoorden?
  Zie antwoord vraag 1

  4. Waarom volg je mijn blog?
  Jij bent de eerste blog die ik volg en je bent tevens ook mijn eerste volger, dat maakt het dat jij voor mij altijd speciaal zult blijven!
  En ja het feit dat je leuke korte en makkelijke gedichtjes maakt helpt wel mee om je blog leuk te vinden en te blijven volgen.

  5. Waarom blog je zelf?
  Vraag ik me ook wel eens af maar ben blij dat ik het doe! Eerst kon ik niemand boven de 14 met adhd en nu heb ik een heel adhd groepje van blogs van anderen en volgers om me heen! Hoe leuk is dat!

  6. Wat is je favoriete manier van vakantie houden?
  Vakantie, wat is dat?

  7. Heb je boeken geschreven of pogingen daartoe gedaan?
  Tellen dagboeken, verslagen en scripties ook mee? Dan ja, heel veel! Een boek boek, nee dat niet, maar ik ben zeer benieuwd naar je kinder rijmpjes boek, zeg me maar wanneer je hem uitbrengt dan ben ik je eerste koper!
  Anne frank is trouwens wel ook beroemd geworden met haar dagboek en zij had er maar 1.

  8. Schrijf je zoals ik dagelijks?
  Ja er komen dagelijks zo een 5 nieuwe concepten bij die nooit gepubliceerd zullen worden.

  9. Hoe hou je het vol in dit leven?
  Ik ben gewoon leuk dusja.

  10. Ben je vaker positief dan negatief, of juist andersom?
  Positief. Behalve als ik net op ben gestaan, dan is het leven gewoon even niet zo leuk en ik nog minder.

  11. Wat is het meest leuke, onnozele, mooie zinnetje of verhaal dat je ooit gelezen hebt?
  Hakuna matata.

  Like

   • Taallent zegt:

    Martha, *schaam* sorry.
    Ik vind het zeker genoeg. Het stukje van jou kwam binnen toen ik eigenlijk geen tijd had het te lezen. Maar ik was zo nieuwsgierig dat ik dat toch gedaan heb. En wat denk je? Geen tijd voor een reactie. ‘die geef ik later wel’ dacht ik. Vergeten! Oeps.En dat bij iemand die zelfs boven aan het lijstje stond;)

    Maar ff reactie: TOP dat je het ingevuld hebt. Ik vind dat jouw dagboeken mogen meetellen. Geen letter uitgezonderd. En ik hoop dat je ondanks mijn late reactie nog zo vrolijk bent als bij vraag 10.
    Hakuna matata

    Zo, een reactie;) Of mistte nog vragen in het lijstje? Tot de volgende ronde Martha.

    Liked by 1 persoon

   • Martha zegt:

    Haha nee hoor, ik mis geen vragen in je lijstje, het is alleen dat ja als je iemand dan alle vragen mag stellen, dat ik toch zeker van jou iets nog creatievere had verwacht, maar zie dat als compliment dat ik jou als zeer creatief beschouw!!!!
    Natuurlijk ben ik nog altijd net zo vrolijk als bij vraag 10. Ben blij dat mijn antwoorden goed zijn bevonden!

    Like

   • Taallent zegt:

    Nou, dan toch (gewoon omdat het kan) nog elf vraagjes. Geheel vrijblijvend of je ze beantwoord of niet.

    1) Wat verwacht je van deze vragenlijst?
    2) Welke sport is je favoriet en wanneer dat geen skippybal is, waarom niet?
    3) Kom je liever op de snelweg of op een schelpenpad?
    4) Door wat voor prikkel wordt jij meteen afgeleid?
    5) Is er iets waarvoor jij wakker gemaakt kan worden?
    6) Pinguïn of druiventros? Verklaar je.
    7) Je hebt van die mensen die bepaalde dingen doen waardoor je op sommige situaties je tenen voelt krommen in je schoenen. Wat voor situaties zijn dat bij jou?
    8) Ben je als schrijfster ook te volgen op Twitter/Facebook/Instagram of andere paginaatjes?
    9) Welk doel, of welke doelen, wil je over tien jaar behaald hebben?
    10) Komt dit lijstje overeen met dat wat je geantwoord hebt bij vraag 1?
    11) Wil je nog wat vragen/kwijt/oid?

    Liked by 1 persoon

   • Martha zegt:

    Ja kijk!!!!!! Hier herken ik mijn Blogmaatje in de vragenlijst!!!!! Wat maak je me trots!!! Geweldig!!! Ik verstuur je later deze avond en ander morgen roeg de antwoorden! Hier word ik blij van ik verheug me erop antwoorden te geven! 😀

    Like

   • Taallent zegt:

    Haha, ik ook weer blij door jouw leuke reactie! Geen stress hoor. Al stuur je het volgende week. Ik ben sowieso benieuwd. *roept ‘JOEHOE’ gewoon omdat het kan*

    Like

 5. Regenboogvlinder zegt:

  Wat een mooie antwoorden heb je hier gegeven, met plezier ben ik iets meer over je te weten gekomen. Vooral dat je nog superjong bent! Man… je komt pas kijken! Geniet van alles, van je leven, je vrouw, je zoontje en van alles wat op je pad komt! Ik blijf je volgen hoor! 🙂

  Like

 6. Martha zegt:

  Het duurde even, maar daar zijn de antwoorden!!! Maak ik je trots??

  1) Wat verwacht je van deze vragenlijst?
  Ik verwacht iets heel speciaals van deze vragenlijst, humor, passie en creativiteit!

  2) Welke sport is je favoriet en wanneer dat geen skippybal is, waarom niet?
  Mijn favoriete sport is paardrijden, skippyballen staat op de tweede plaats.

  3) Kom je liever op de snelweg of op een schelpenpad?
  Ik kom eigenlijk alleen maar op de snelweg, maar zou graag wat vaker het schelpenpad willen nemen, het is 1 van mijn doelen. Beetje zennen enzo eens een pas op de plaats maken en ademhalen in plaats van dat drukke gedoe altijd.

  4) Door wat voor prikkel wordt jij meteen afgeleid?
  Door welke prikkel niet?

  5) Is er iets waarvoor jij wakker gemaakt kan worden?
  Is ook weer zo’n adhd dingetje he: ik slaap slecht dus grote kans dat ik al wakker ben. Als ik niet wakker ben, maak me dan ook maar niet wakker. Of je moet een eenhoorn bij je hebben natuurlijk met regenbogen en glitters.

  6) Pinguïn of druiventros? Verklaar je.
  Eenhoorn.

  En anders de pinguin omdat die knieën hebben, wist je dat?

  7) Je hebt van die mensen die bepaalde dingen doen waardoor je op sommige situaties je tenen voelt krommen in je schoenen. Wat voor situaties zijn dat bij jou?
  Kom niet aan mijn kindjes waarmee ik werk. Maakt me niet uit hoe gehandicapt ze zijn, als je aan ze komt, dan blijft het niet alleen bij kromme tenen.

  En eet en drink geluiden, en eigenlijk alle andere geluiden die je kunt maken, roeren in je koffie kopje, typen op de laptop, dat soort dingen, gewoon niet doen, hou ik niet van, gaan mijn tenen van krommen, herkenbaar?

  8) Ben je als schrijfster ook te volgen op Twitter/Facebook/Instagram of andere paginaatjes?
  Zo open als dat ik in mijn blog over mij en mijn adhd praat, zo gesloten ben ik erover in mijn echte grote mensen leven, niet dat het te verstoppen is, maar ik loop er beslist niet mee te koop. Oeps, au. Dat doet pijn he. Dus nee, blog en de rest van mijn leven blijven strikt gescheiden.

  9) Welk doel, of welke doelen, wil je over tien jaar behaald hebben?
  Ik wil over 10 jaar een eenhoornboerderij hebben opgezet met een regenboog bij het slaapkamerraam zodat ik naar onder kan glijden als ik wakker wordt.
  En ik ga proberen of ik ze kan laten paren met een koe omdat ik ervan overtuigd ben dat er glitterchocomelk uit de uiers van een eenkoe komen.

  Mocht dat niet lukken, dan ga ik de wereld ervan overtuigen dat adhd de toekomst is en dat iedereen eigenlijk juist adhd zou moeten hebben.

  En mocht dat ook niet lukken, maar ik ga ervan uit dat dat wel moet lukken, dan koop ik een macbook en een paard en leef ik lang en gelukkig met vriendjelief en onze kindjes en kan ik uren lang heerlijk zennen zonder dat ik iedereen om me heen in mijn gedachten aan het vermoorden ben omdat ze ademhaalgeluiden of eetgeluiden maken.

  10) Komt dit lijstje overeen met dat wat je geantwoord hebt bij vraag 1?
  Dit komt zeker weten overeen met mijn antwoord bij vraag 1, je stelt me niet teleur, nee ik wordt hier juist helemaal blij van!

  11) Wil je nog wat vragen/kwijt/oid?
  Welke doelen wil jij over 10 jaar bereikt hebben en van welke prikkel raak jij direct afgeleid, waar gaan jou tenen van krommen?

  Liked by 1 persoon

  • Taallent zegt:

   Kijk aan, zo’n reactie lokt weer reactie uit…

   Het duurde even, maar daar zijn de antwoorden!!! Maak ik je trots??
   1) Ik ben nu al benieuwd naar je antwoord bij vraag 11
   2) Ach ja, de overeenkomst tussen paardrijden en skippyballen is dat je boven op je vervoersmiddel zit.
   3) Zennen… in dat geval zal ik je nu niet storen met een veel te lang onnozel stom en te uitgebreide reactie.
   4) Dus…
   5) Aangezien ik geen eenhoorn heb, zal ik hier niet verder op ingaan.
   6) Nee, dat wist ik niet. En ik vind dit een welkome aanvulling op mijn toch al veel te lange lijst met nutteloze feitjes. Top. Thanks
   7) Ja, die dingen herken ik zeker.
   8) Herkenbaar. Die anonimiteit had ik eerst ook. Dus ja, dat snap ik zeker.
   9)Ik hoop dat je goed kan slapen de komende tijd en fijn verder kan dromen. (en waarmaken)
   10) *bloos* Joepie. Ik ook weer blij.
   11) Welke doelen wil jij over 10 jaar bereikt hebben en van welke prikkel raak jij direct afgeleid, waar gaan jou tenen van krommen?
   • Het liefst wil ik financieel onafhankelijk zijn om mij vervolgens volledig te kunnen richten op het helpen van de lieve zigeunerkinderen in Oekraïne.
   • Mocht dit niet lukken dan graag een gelukkig leventje met vrouw, zoonlief (en wie weet wat er nog volgt) waarbij ik mensen kan helpen.
   • Een boek of gedichtenbundel. Ja die wil ik ooit (droomt van een gesprekje bij DWDD)
   • Mijn tenen raken voornamelijk krom bij het aantrekken van te klein schoeisel. Daarnaast krommen ze ook wanneer ik mensen tegenkom die alles beter denken te weten, zeker wanneer ze er niet bij geweest zijn en ik wel.
   • De mens in het algemeen is een grote factor wat betreft afleidingen. Een kuchje of een gesprek beginnen terwijl ik bezig ben. Zucht, daar ging mijn spanningsboog. En die spanningsboog heeft al de vorm van een kuiltje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s