Lieve Billy

Billy

Lieve Billy,

Daar sta je dan. In al je eenvoud weet je niets te veranderen aan de aftakeling waar je aan lijdt. Jij, simpele ziel. Ooit gekocht door het gezin dat graag goede sier wilde maken met een boekenkast. En ja, jij was de trendsetter. Je liet makkelijk meevoeren en zeer simpel in elkaar slaan. Fier stond je overeind toen alle boeken in je maag gesplitst werden, je gaf geen kik. Hoezeer men ook van alles in hokjes en vakjes inkaderde. Jij slikte zelfs de dikste pil. Jij, Billy, boekenkast der boekenkasten.

Maar toen kwam het verval. Boeken leest men niet meer. En jij staat daar nu te verstoffen. Vooruitgang wordt er al jaren niet meer geboekt. Sterker nog, je verliest aan inhoud. Op papier ben je nog steeds zeer waardevol, maar wat is het papier waard als men het niet gebruikt? Van al je vakjes wordt er nog maar één gebruikt. En dat nog wel door de e-reader. Je grootste tegenstander maakt geniepig gebruik van jouw goede inborst. Alles wat je leven statig maakte, is verdwenen. De boeken zijn weg nu het digitale boek aan ruimte gewonnen heeft. En jij? Jij bent de dupe. Ooit was je het pronkstuk van de kamer, nu vertegenwoordig je de leegte van dit bestaan.

Lieve Billy, treur niet. Deze korte ode aan jou kan uitgeprint worden. Geef het een plekje in je hart. Er is ruimte zat…

Advertenties

24 gedachtes over “Lieve Billy

 1. Godelieve zegt:

  Wow! Billy heeft jouw taallent goed gedaan! Prachtig verwoord Cor, ik heb het drie keer gelezen zo super vind ik het!

  Ga je dit onder de aandacht brengen van Billy zijn Zweedse baas?
  Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reactie πŸ˜‰

  Liked by 1 persoon

 2. Martha zegt:

  Ik durf hier bijna niet te zeggen dat ik geen Billy heb, nooit heb gehad en ook niet hoef. Vind je me nu minder leuk? Mocht jij een boek uitbrengen, dan koop ik die zeker, voor in dat ene vakje van de kast te zetten.
  Je hebt het weer leuk geschreven! Het leest allemaal zo gemakkelijk als je iets schrijft!

  Liked by 1 persoon

 3. Rinus zegt:

  Neeee! De boekenkast blijft altijd gevuld, de e-reader heeft maar 1 voordeel en dat is het gewicht dat het scheelt in je vakantiekoffer. Verder is het vooral echte boeken lezen (zie maar mijn recensies over de top 10 NL-literatuur. Allemaal echte boeken.. en dat blijft zo! helaas sterft de echte boekenlezer wel een langzame dood 😦 Complimenten voor je schrijfstijl!

  Liked by 1 persoon

   • Elsa zegt:

    Haha, misschien nog een tweedehandsje aan een nieuw leven helpen ja. Helaas is daar waarschijnlijk geen plek meer voor. Al nemen die stapels boeken nu ook wel heel wat ruimte in…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s