Diktee

Als leerkracht op een basisschool krijg ik de inspiratie voor mijn gedichten vaak op mijn werk. Zo ook voor het volgende versje.
052) Diktee

21 gedachtes over “Diktee

 1. Morgaine zegt:

  hahahaha geweldig! als ik tegenwoordig al tikfouten maak, kun je of denken Picasso lag in de weg of ik ben gewoon moe, en dat is zwaar irritant als taal altijd je ding is geweest, zeker bij opstellen, ja ik heb ze nog van alle leeftijden met de opmerkingen van de leraren van toen erbij, veel fantasie, ze schrijft fantastisch! 😉

  Maar uhm deze… lol is echt van deze tijd, ja een 10+ als je het mij vraagt, hahaha

  X

  Like

 2. Jaixy zegt:

  Vroeger was ik best goed in Nederlands. Maar nu… Ik ben niet op de hoogte van alle nieuwe stijl en spellingsregels. En er is denk ik een gedeelte weggezakt……
  Taal blijft dynamisch…. En ik ben pas weer 1,5 jaar met schrijven, spelling en stijlen bezig. Dus zoek ik sommige dingen op, om te kijken of ik het nog goed doe.

  Liked by 1 persoon

 3. naiseschrijft zegt:

  Bij mij waren dictees niet het grootste probleem, maar de hele categorie ontleden. Als je daar ooit nog eens een lesje over geeft; bel me! Ik kom graag in de klas zitten!

  Like

  • Taallent zegt:

   Als ik daar een les over geef bel ik jou, maar ook de krant… Ik vind taal namelijk top, maar spelling… Nou ja, zo lang ik het per categorie kan uitleggen volg ik het zelf ook nog.

   Like

 4. Mrs. Brubeck zegt:

  Er zijn inderdaad teveel en moeilijke regels, maar dt-fouten…. grrrr, blijf het verschrikkelijk vinden. Daar werd vroeger (en ik ben nog niet zo oud :)) toch veel meer aandacht aan besteed (of is het nu besteet 🙂 🙂 )

  Like

 5. Bert zegt:

  Ik ben je via de blog van Rick Evers op het spoor gekomen en heb me meteen als volger aangemeld. Altijd al een voorliefde gehad voor (spelen met) taal, dus dit wil ik niet missen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s