Er is er éénjarig

een

Nee lieve mensen, deze titel is geen vergissing. De titel is het resultaat van spelen met taal. Iets wat ik graag doe. En vandaag sta ik daar graag even bij stil. Want het is al 365 dagen geleden dat ik dit blog gebruik om mijn taalspelletjes te etaleren. Driehonderdvijfenzestig, dat klinkt als een hele poos. En dat terwijl het voor mijn gevoel pas één jaar geleden is. Nou goed, u begrijpt het, mijn blog viert vandaag zijn eerste verjaardag. En dat is best gek.

Een jaar geleden ben ik het blog gestart als proef. Ik schreef altijd al gedichtjes en speelde veel met taal, maar publiceren deed ik niet. Zo had ik wel af en toe een idee, maar vroeg ik me sterk af of ik er wel een site mee zou kunnen vullen. En als dat eenmaal zou lukken, was het dan wel leuk genoeg? En zou ik wel genoeg inspiratie hebben om elke week iets te schrijven?

De meeste onzekerheden zijn wel weg. Zo verbaas ik mij erover dat de inspiratie juist toeneemt. Misschien komt het wel omdat ik er nu bewuster mee bezig ben. Ik zie tegenwoordig in (bijna) alles wel aanleiding voor een gedicht of column. Dat blijkt ook wel uit het aantal geschreven stukjes. Waar ik vorig jaar hoopte op één stukje per week, zag ik tot mijn (positieve) schrik de volgende cijfers:
– 55 gedichten
– 51 verhalen/columns
– 22 spreuken

En dan zijn er ook nog mensen die dit nuttig genoeg vinden om te volgen. Wat te denken van 275 twitteraars die al 2900 (onzinnige) twitterberichten voorbij hebben zien komen. Om nog maar te zwijgen van de mooie bezoekcijfers van de site en daarbij horende reacties. DANK!

Zijn deze cijfers nu de aanleiding om enorm trots te zijn? Nou, misschien een heel klein beetje, maar ook niet meer dan dat. Want wat ik vooral doe, is schrijven over dat wat ik leuk vind. En zolang ik dat kan doen ga ik door. Of men het nou leuk vindt of niet.

Hoe dan ook, ik ben blij dat er één éénjarig is en schenk mijzelf een welverdiende kop koffie in.

*Proost*

Ps. Dat was verhaal 52

Advertenties

36 gedachtes over “Er is er éénjarig

 1. Harrij Smit zegt:

  Proficiat Cor! Met één jaar kan je al uitstekend lopen. Zal er (nog maar weer eens) een wijntje op nemen. Proost!!! En ga zo door, natuurlijk 😀

  Like

 2. Martha zegt:

  lang zal die leven lang zal die leven lang zal die leven in de gloria in de gloooorrriiaaaa in de glooooorrrriiiiaaaa, hiepedepiep HOERAAAA!!!! Hopelijk komen er nog heel veel gedichten spreuken en verhalen bij zodat we volgend jaar nog een keer feest kunnen vieren!

  Liked by 1 persoon

 3. MichielZiet zegt:

  Een hele late gefeliciteerd!!!
  IK dacht, moet ik nu nog toepasselijk in dichtvorm reageren?
  Zou wel zo stoer zijn bij de dichter des bloggerlands, of niet?
  Maar ja, als het moet, zul je altijd zien, zal het mij aan inspiratie ontberen.
  Daarom laat ik het dichten voor vandaag maar even in het verschiet.

  Oh wacht…

  Ach ja… Taallent, blijf vooral heel veel jaren doorgaan met dichten. Af en toe vinden we elkaar met ideeën, tips en tricks en noemen we elkaar al zelfs schrijfbroeders…. Die houden we er in.
  Feli!

  Like

  • Taallent zegt:

   Het is dan wel geen gedicht geworden, maar wel een uitgebreide reactie. Wat gaaf! Maar, voordat ik dichter des bloggerlands ben moet er volgens mij nog wel wat gebeuren. Enne, dat schrijfbroederschap zit wel goed. (iets met Piet Kreel)
   Dank voor je reactie!

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s