Verliefd, verloofd, getrouwd

Je hoort ze steeds vaker. Radioreclames die aanzetten tot vreemdgaan. Ik erger mij er al een poos aan en ben niet de enige. Radioman Joram Kaat heeft er ook een bloedhekel aan. Dit stak hij niet onder stoelen of banken. Nee, hij liet dit duidelijk weten! Joram laat komende zondag op 3FM een tegengeluid horen. (van 21.00-00.00) Met gebruik van de hashtag #firstlove. De actie van Joram inspireerde mij tot het schrijven van het volgende gedicht.

---) Verliefd, verloofd, getrouwd

Voor een overzicht van al mijn gedichten, klik hier.

24 gedachtes over “Verliefd, verloofd, getrouwd

 1. Morgaine zegt:

  Ik erger mij er al vanaf dag 1 aan, echt hoor, ik bedoel kom op! First love, blijf daar dan ook bij, is het niet spannend meer? Maak het spannend, ga voor mijn part met zweepjes in de weer of zo met elkaar… nee, als je zover gaat, dan zit het niet goed meer.

  Goed dus van Joram dat hij dat doet!

  X

  Like

  • Roos zegt:

   Ja absurd hè! Gemiddelde relatieduur ligt nu rond een half jaar, maar in dat half jaar woont men al wel samen, kent men elkaar ‘door en door'(proces wat paar jaar duurt, zo niet altijd doorgaat), enz. En na die 3 maanden, binnen paar weken weer door naar de volgende relatie. Ik had eens een vriendin die ‘jongens testte zoals ze producten in winkels test’. Ze zocht zogenaamd een serieus relatie, en probeerde daarom verschillende jongens uit, achter elkaar door. Beviel het niet? Terug naar de winkel. In haar geval was dat Tinder. Tja, ik ben dan zo ‘old-fashioned’ dat ik vind dat je niet zo met mensen kan en mag omgaan…

   Liked by 1 persoon

   • Left RedEye zegt:

    Ons eerste kusje kwam pas na enkele maanden, maar dat is ook wel weer wat overdreven hè? Binnen een half jaar al samengewoond hebben en het uitgemaakt, dat is dan wel weer de andere kant.

    Liked by 2 people

   • Roos zegt:

    Haha, nou ja, wat is overdreven? Na je eerste date het bed induiken, vind ik ook weer so what. Nee, dan liever rustig aan doen en pas na enkele maanden een kus. Leer je elkaar sowieso wat meer kennen voordat je ‘all-in’ gaat. 🙂

    Liked by 2 people

   • Taallent zegt:

    Dus, dat heet old-fashioned? Nou, aangenaam dan ben ik er ook ook zo één. Ik moet er niet aan denken dat iemand mij zo gebruikt. En ik vind niet dat ik het bij een ander kan maken.

    Liked by 1 persoon

   • Roos zegt:

    Zet het niet voor niets tussen haakjes. 😉 Ik vind het stupide hoe mensen soms met elkaar omgaan, hoe relaties tegenwoordig ‘werken’. En nee, zo kun je inderdaad niet met mensen omgaan. Denkt zij helaas anders over.

    Liked by 1 persoon

 2. aldert1946 zegt:

  Dit jaar 45 jaar formeel en 50 jaar informeel een paar. Daarbij realiseer ik mij heel goed dat dit niet iedereen is gegeven en dat er ook tweede kansen zijn die diepe en langdurige liefde kunnen smaken. Hoe dan ook, ik wens iedereen de liefde van zijn / haar leven toe.

  Liked by 1 persoon

 3. Roos zegt:

  Heel mooi gedicht! Erg sterk. Ja, die ‘secondloveshit’ irriteert mij ook mateloos. Maar, ik snap bijvoorbeeld ook ‘een open relatie’ niet, of ‘swingen’. Ieder zijn eigen ding dan maar?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s