Groep 6

9789402250961_cov (1)Helaas, dit gedicht staat niet meer online.
Het gedicht is opgenomen in mijn dichtbundel ‘open-dicht-boek’.

I.v.m. uitgeefrechten is het daarom niet meer op deze site te vinden.

Wil je de dichtbundel bestellen? Ga dan naar de webshop van Boekscout of mail naar opendichtboek@gmail.com

Cor

18 gedachtes over “Groep 6

  1. Jaixy zegt:

    Jammer dat elk kind een etiket moet krijgen…. Terwijl ze hoe dan ook bijzonder zijn… Omdat ze zichzelf zijn.. Uniek op eigen wijze…
    Zonder dat etiket …. Ze hoeven dat niet te bewijzen….
    Laat ze groeien en bloeien.. Ieder op zijn eigen manier….

    Geliked door 1 persoon

  2. aldert1946 zegt:

    Etiketten plakken is een favoriete bezigheid in onze huidige samenleving. Daarnaast zijn verschillen binnen een groep (leerlingen en anderen) een normale zaak / natuurlijk geheel. Het benoemen van de verschillen is helaas een trend die ik een onjuiste ontwikkeling vind. het zou beter zijn om te zoeken naar overeenkomsten en gezamenlijke doelen, ant dat is het doel van een samenleving, toch? Samenleven!

    Like

  3. Martha zegt:

    Wauw taallent!! Dit vind ik echt 1 van je leukste gedichtjes!!!!! En even als tegengeluid hier tussen de recties: heel veel kinderen zaten voorheen in het speciaal onderwijs (ZMOK, SBO, MLK etc), niet in het regulier onderwijs. Door het passend onderwijs is het aantal kinderen met een diagnose in het regulier onderwijs toegenomen. Soms is iets zoals het is en dan is dat zo, het feit dat je er dan een naam aan geeft hoeft niet per direct iets slechts te zijn. Dingen van een kind verwachten die het niet kan daarintegen wel.

    Geliked door 1 persoon

  4. Morgaine zegt:

    Ergens ben ik blij dat ik van de seventies en de eighties ben, toen bestonden al die etiketten nog niet, of het verbeterd is, duidelijk niet, alleen maar erger dus.

    Wat Jaixy en de rest al zegt, zo mee eens! Zelfs nu wetend dat ik zelf dyscalculie heb, maar het toch fijn vindt, dat men dat etiketje nog niet zo kende 😉 Dyslexie ook niet trouwens.

    X

    Geliked door 1 persoon

      • Morgaine zegt:

        Nee, en daarmee ben ik de fout in gegaan niet wetend welke kant, van mij uit, dacht ik dat het beste voor mijn kind aan het vinden was…. achteraf heb ik daar ietwat spijt van… gelukkig is het goed gekomen!

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie