Poep en koffie

Het kleine kopje van het grijs met witte katje straalt één en al concentratie uit. Ik hoef niet veel moeite te doen om te raden wat meneer kat aan het doen is. Het is slechts een kleine moeite om te zien dat het beestje een grote boodschap doet. En zoals wel vaker, gebeurt dat bij mij in de achtertuin. Nou ken ik het beestje niet persoonlijk, maar de blik op het kleine kattenkopje doet mij vermoeden dat het mormel onze tuin met plezier trakteert op een hoop stinkende hoopjes.

Ik kijk nog eens naar het kattenbeest totdat mijn aandacht wordt afgeleid door een dampende kop koffie. Ik neem een slok, geniet ervan, maar zet het snel weer aan de kant. Een raar gevoel bekruipt me. Die schijtende kat, mijn kopje koffie, een combinatie die mij doet denken aan een verhaal dat ik ooit gehoord heb. Het schijnt namelijk zo te zijn dat de lekkerste koffie wordt gemaakt van koffiebessen die eerst door een kat zijn opgegeten en uitgepoept, waarna er koffie van gemaakt wordt. U zult begrijpen dat zo’n gedachte mijn kopje koffie ineens een stuk minder aantrekkelijk maakt. Ik vraag me ineens af hoe iemand op het idee komt om zo’n kopje koffie te produceren.

Het kleine kopje van het grijs met witte katje straalt één en al concentratie uit. In Indonesië zit een al wat oudere man op een bankje voor zijn huis naar het diertje te kijken. De man, al jaren werkzaam in de koffie-industrie krijgt een (grandioos) idee. Wat zal er gebeuren als ik zo’n beest een paar koffiebessen laat eten? Zou deze kat het zich laten smaken? Wonder boven wonder blijkt de kat het bakje besjes als een heerlijk maaltje te beschouwen. Met een kleine glimlach op zijn gezicht observeert de man het beest wanneer het weer moet schijten. De drol floept gemakkelijk uit het poepertje van de kat wanneer meneer de koffiespecialist een koffieboon in de drol ziet zitten. Weer krijgt hij een (grandioos) idee.

Nu ik dit zo zit te typen betrap ik mijzelf er op dat het maar een raar verhaal is. Maar toch, er is iemand geweest die interesse heeft getoond in de kattenkak. Ja, er is iemand die de schijtkoffie als éérste heeft geproefd. Wat een lef! En wat ik ook al zo bijzonder vind; er zijn mensen die zo’n 400 dollar betalen voor een dergelijk kopje koffie.

Mijn inmiddels koud geworden kopje koffie bewaar ik om de buurkat mee te bekogelen mocht hij zich weer in onze tuin durven melden. Ik houd het vandaag bij thee.

Het échte verhaal van de poepkoffie

MEER COLUMNS EN VERHALEN VAN MIJN HAND ZIJN HIER TE VINDEN.

 

Advertenties

5 gedachtes over “Poep en koffie

  1. Roos zegt:

    Ik houd van koffie, maar om dat nou eerst door Poes haar verteringsgestel te laten gaan… Thanks bu no thanks. Overigens hebben wij onze katten zodanig opgevoed dat ze alleen op de kattenbak poepen. De kat van mijn zusje laat dus niet snel een hoop (al dan niet met koffiebes) achter in andermans tuin. Poes… Tja, die komt sowieso niet echt buiten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s