De alternatieve peilingen!

‘Nog twaalf nachtjes slapen lieve jongen, dan worden je dromen waarheid.’

Het is de moeder van Thierry Baudet die haar uit de kluiten gewassen pubertje nog maar eens opbelt om hem enige moed in te spreken.

‘Weet u wel wat mijn droom is mam?’

‘Nou, vertel eens jongen.’
‘Ik ga met mijn partij wel zeven zetels halen mama. Mooi he, ben je nu ook trots op mij?’

Zeven zetels, dat zijn er nogal veel voor een nieuwe partij, denkt moeder Baudet, maar dat zegt ze niet.

‘Ga maar lekker slapen jongen. Het komt vast goed.’

Het is niet alleen nieuwkomer Baudet die hoog inzet bij de komende verkiezingen. Het is wel deze jongeman die mij tot denken zet. Terwijl hij zegt niks te willen weten van de zittende politiek doet hij hard zijn best om de stoelendans om de zetels tot het einde mee te dansen.

Zeven zetels, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat vind klinken als zelfoverschatting. De peilingen geven aan dat hij er hooguit één in de wacht zal slepen. Natuurlijk, ook ik weet dat de peilingen niet te vertrouwen zijn. Gelukkig maar. De onbetrouwbaarheid van de peilingen geeft mij genoeg zelfvertrouwen om mijn eigen ‘alternatieve peilingen’ te houden. En ik waarschuw u alvast, dit is een onderzoek waar zelfs Donald Trump jaloers naar zal kijken. De uitkomst is dan ook op z’n minst bijzonder te noemen. Wanneer mijn peilingen waarheid worden zullen de (ver)bouwplannen van het tweede Kamergebouw op de schop moeten. Leest u maar mee…

Zoals ik al schreef heeft Baudet geroepen dat hij zeven zetels denkt te veroveren. Het gekke telefoongesprekje heb ik natuurlijk zelf verzonnen, het zetelaantal niet. Het getal zeven heeft meneer zelf genoemd in een interview bij BNR. En hij is niet het enige Haagse hondje dat blaft.

Wat dacht u van de opperhond Rutte? Hij dicht zijn VVD maar liefst 41 zetels toe. Nou meneer schrijft u mee? Zet dat maar op een bonnetje. Ook Wilders komt er volgens Rutte niet bekaaid vanaf. Hoewel Wilders natuurlijk voor veel meer stemmen gaat vind ik de 15 Selecteer, Keuze, Verkiezingen, Rood, Rode Penzetels die hij volgens wizzkid Rutte krijgt al een veel te groot aantal.
Zo kan ik nog wel even doorgaan. Roeptoeter Roos denkt dat VNL 3 zetels mag opeisen en aanstaand minister President Buma gaat voor niks minder dan 26 mooie (?) blauwe draaistoelen in het hart van onze democratie.

Er is alleen een klein probleempje voor vriend Buma. Ook Meneer Roemer en Asscher denken dat ze ’s lands nieuwe premier zullen worden en denken dat ze dat kunnen doen met respectievelijk 21 of 26 zetels. U begrijpt dat het inmiddels behoorlijk vol wordt in Den Haag.

Van de gevestigde partijen lijkt alleen het grote talent Jesse Klaver niet mee te doen aan de voortijdige zetelroof. In een interview met Tubantia vertelt hij dat hij geen voorspelling gaat doen. Maar we kunnen er toch vanuit gaan dat hij niet inzet op een krimpende GroenLinks fractie, wat inhoudt dat Jesse and the vega’s de huidige 4 zetels zullen behouden.

Ik zal dit toch al veel te lange verhaal kort maken. Want ook ik weet dat een kort verhaal veel beter werkt dan een lange. Dit wordt ook wel het -Alles-wat-ik-vind-past-op-één-A4’tje-syndroom- genoemd. En hey, ik wil ook veel aandacht dus moet ik niet te veel uitweiden.

Dat korte verhaal houdt in dat Pechtold voor 26 zetels opteert, de ChristenUnie 7, Thiemes dierenparadijs 5 en dat van der Staaij voor 4 netjes gestofzuigde zetels vecht.

O, ik moet toch nog over één partij uitweiden. Het is die van Henk Krol. Hij geeft namelijk aan dat hij een van de vier belangrijkste partijen wil worden. (Aldus het NRC) Ik vind het allemaal prima, ik heb geen mening, ik peil slechts. Maar met de hierboven genoemde getallen moet je toch zo’n 26 zetels binnenslepen om bij de belangrijke partijen te willen horen.

Mijn conclusie is dat het al zo dichtbevolkte Den Haag het nog veel drukker krijgt. Wanneer ik alle uitspraken die ik heb gevonden op de verschillende nieuwssites eens in grote bak gooi en er een rekensom op loslaat kom ik tot de conclusie dat de grootspraak van alle lijsttrekkers goed is voor 211 Kamerzetels. En dan heb ik van de 28 deelnemende partijen nog maar 13 onder mijn uiterst objectieve loep gehouden. Omdat ik de beroerdste niet ben en er vanuit ga dat alle deelnemende partijen op minimaal één zetel inzetten, zal ik ze die ook in mijn peiling gunnen. Maakt wel dat 211 plus 15 een totaal van 226 zetels is.

alternatieve-peilingBen ik dan eindelijk klaar met mijn peiling? Nee, nog even volhouden lieve lezer. Ik wil nog graag aanstippen dat er ook zo’n 5 mensen denken de nieuwe premier te worden. Dus als ze het regeringsgebouw toch gaan uitbreiden stel ik voor om van het torentje een soort Petteflet te maken. En laat ze dan zelf maar uitvechten wie er in het torenkamertje mag zitten.

P.s. Ik dank informatie aan het NRC, NOS, YouTube, BNR, PowNed, AD, Nieuwsuur L1 en niet te vergeten Tubantia die ook al eens eenzelfde soort rekensom heeft gemaakt.

Advertenties

8 gedachtes over “De alternatieve peilingen!

  1. aldert1946 zegt:

    Eerst zien, dan geloven is helaas onmogelijk, want voordat je het kunt zien heb je al moeten stemmen. Geloof dus geen politicus, dan wordt je ook niet teleurgesteld, toch/ Wie moet je dan kiezen? Doe net als vele anderen kies met je gevoel en hart en laat je verstand thuis, of kies met je verstand en laat je hart en gevoel niet spreken? Zeg het maar als je de oplossing weet. 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s