Geldverspilling

Lieve lezer, mag ik u een vraag stellen? Zit u goed? Ik hoop het van harte. En wanneer u niet zit maar staat, of misschien ligt, is dat dan een vrije keus? En dan nog iets. Hoe leest u deze column? Heeft u een tablet of telefoon in de handen? Of leest u het via de laptop of PC?

Allemaal vragen die ik gewoon kan stellen omdat de kans vrij groot is dat u het goed heeft. Zelf zit ik nu achter een laptop en schrijft ik, met volle maag, een stukje tekst. Zomaar in vrijheid, zomaar omdat het kan.

Ik ben vandaag geschrokken van een nieuwsbericht dat mij ter ore kwam. Dus eigenlijk is het schrijven niet helemaal ‘zomaar’. Er zijn namelijk veel mensen die het niet zo goed hebben als ik. Mensen die voor hun leven hebben moeten vechten en alles wat ze hadden, moesten achterlaten. U kent ze vast wel, in de volksmond noemt men deze mensen vluchteling. Ik stel me zo voor dat deze mensen niet zomaar alles achterlaten. Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zijn leven in de waagschaal stelt voor de lol. Het nieuwsbericht waar ik van schrok ging over vluchtelingen die wees zijn. Jeugdige mensen die ver van huis hun geluk zoeken en hopen op een fijne toekomst. En laat ik heel eerlijk zijn, ook ik zoek het geluk en ook ik hoop op een fijne toekomst.

Waarschijnlijk zullen de vluchtelingen tekenen voor een rustig leventje als de mijne. En juist daarom vind ik het zo logisch dat een vluchteling ook een plekje zoekt.

Maar dan dat nieuwsbericht. In Den Helder zou een klein opvangtehuis voor alleenstaande, minderjarige asielzoekers komen. Tot zover niks geks zou je zeggen. Het bevreemde me alleen dat de villa waar men dit project wilde vestigen door enkele buurtbewoners is opgekocht om te verhinderen dat deze asielzoekers een plekje zullen krijgen. In dit verhaal, dat ook op AD.nl staat beschreven, vallen mij meerdere dingen op.

Waarom gunt een mens een ander mens geen plekje? Ik kan maar één reden verzinnen. En dat is dat er overlast zou komen. Maar wat lees ik in het stuk? Er komt begeleiding op. Mooier kan het volgens mij niet.

Toch is er meer dat ik niet snap. De villa, door buurtbewoners ‘even opgekocht,’ kost maar liefst een half miljoen euro. Leest u mee? € 500.000,00! Dat is veel geld. En blijkbaar zijn er wat mensen die dit geld zo even op kunnen hoesten om het leven van een ander moeilijk te maken. Althans, zo zie ik het. Er zijn dus mensen die (gezamenlijk) een half miljoen euro ophoesten om maar geen ‘last’ te hebben van een ander. Er zijn dus mensen die liever vijfhonderdduizend euro armer zijn dan een paar, misschien wel heel leuke buren, rijker.

Dan kan ik maar een conclusie trekken: zo verspil je geld aan vluchtelingen.

Het bewuste krantenartikel

Advertenties

2 gedachtes over “Geldverspilling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s