Van Bartje, voor Mannes

Lieve Mannes,

Ik ben het, Bartje! En ik maak me ongerust. Ik lees allerlei verhalen over jou. Maar niemand die vraagt hoe het met jou is. Dus vraag ik het maar. Hoe is het?

Toen je hier werd gebracht door je vorige baasje, hoopte ik van harte dat je je plekje in Assen zou kunnen vinden. Maar nu lees ik voor de zoveelste keer dat er gedoe is om jou. Krijg je er zelf ook wat van mee of gaat het allemaal achter je rug om? Als je het wel meekrijgt kan ik me best voorstellen dat het schuurt, dat het stoom je uit de oren komt wanneer er weer over jou geroddeld wordt.

Ik hoorde dat er een rechtszaak wordt gehouden omdat je rug te glad is geworden na een renovatie.

Maar heb je daar zelf ook last van? Of vond je het juist fijn dat je naar de wellness mocht. Ik ben stiekem wel een beetje jaloers hoor op zo’n behandeling van €90.000,–. Je boft maar zo’n nieuw baasje die dat geld voor je over heeft. Je bent vast goed in de watten gelegd.

Je eerste baasje zegt dat hij imagoschade lijdt door jouw. Maar volgens mij lijdt jij die schade. Jouw naam wordt er aldoor bijgehaald. En ik ben bang dat het nog niet over is voor je.

Mag ik je een advies geven? Als vriend die achter je staat? Zeg ze allemaal dat ze je rug op kunnen.

Ik heb ooit geweigerd om te bidden voor bruine bonen. En zelfs zo’n klein incident houdt de gemoederen in Assen na ruim 80 jaar nog steeds bezig. Ik ben dan ook bang dat er nog lang over jou geroddeld gaat worden. Het lijkt erop dat je de dupe van een soort vechtscheiding wordt. Je weet wel, zo’n slepende zaak waarin beide partijen alleen maar blaffen en niet meer normaal met elkaar kunnen communiceren.

Mijn tip is om dit alles te ontvluchten met de staart tussen je benen. Ik heb de afgelopen 80 jaar een mooie voorraad bonen opgespaard. Neem die maar mee op reis, treinen genoeg die op je pad komen. Ik zal mijn broer uit Beilen vragen om op jouw vrijgekomen plekje te passen.

En jij? Laat ze een poepie ruiken en zoek een mooi plekje op ver weg bij die hondsbrutale mensen die rechtszaken over jou aanspannen. Zet je beste pootje voor!

Een vriendelijke groet,

Bartje.

P.s. voor meer duiding omtrent deze column verwijs ik naar dit artikel van RTV Drenthe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s